Hovězí tokáň na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 800 g Hovězí maso zadní
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 4 stroužek Česnek
  • 2.5 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 613 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 581 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 175 mg
  • Draslík 216.1 mg
  • Vláknina 1969.9 mg
  • Vitamín A 1969.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 67.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stroužky česneku oloupeme. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.

  • 2

    Hovězí maso omyjeme, osušíme, naklepeme, nakrájíme na proužky, opepříme a osolíme.

  • 3

    V rozehřáté pánvi vyškvaříme kostičky slaniny, pak přidáme nakrájenou cibuli a přikryté krátce podusíme. Přidáme maso, mícháme a po všech stranách ho prudce opečeme. Když pustí šťávu, přilijeme trochu vína, přidáme majoránku a celé stroužky česneku a dusíme doměkka. Během dušení občas zamícháme a v případě potřeby přiléváme víno. Před koncem dušení přilijeme smetanu a vše důkladně promícháme.

Komentáře k receptu