Hovězí perkelt s rajčaty a paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 2 ks Cibule
  • 5 ks Rajčata
  • 3 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 dl Hovězí vývar základní
  • 5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 228 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 108.8 mg
  • Draslík 420 mg
  • Vláknina 5962.2 mg
  • Vitamín A 5962.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.7 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm cibuli, posypeme paprikou, zamícháme a krátce smažíme. Pak k cibuli přidáme kostičky masa a prudce ho po všech stranách osmahneme. Když pustí šťávu, směs opepříme a osolíme, podlijeme vývarem a dusíme. V průběhu dušení občas zamícháme a podle potřeby podléváme.

  • 4

    Po 15 minutách dušení přidáme nakrájenou papriku a rajčata, vše dusíme přikryté poklicí doměkka.

Komentáře k receptu