Kuře na grilu s citrusovým ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Cukr skořicový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 dl Ocet kvasný lihový
  • 1 dl Citronová šťáva
  • 3 dl Pomerančová šťáva
  • 1 dl Šťáva z růžových grepů
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 1 kg Kuře
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1699 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 126 g
  • Sodík 741 mg
  • Bílkoviny 95 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 375 mg
  • Draslík 1400.7 mg
  • Vláknina 1976.5 mg
  • Vitamín A 1976.5 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 125.1 mg
  • Vitamín E 22.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené kuře rozpůlíme na prsou. Obě kuřecí půlky položíme do vhodné kuchyňské nádoby.

  • 2

    Marináda: Do misky vlijeme ocet, přilijeme pomerančovou, citrónovou šťávu a šťávu z grepů. Přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, vsypeme skořicový cukr, med, podle chuti sůl, pepř. Všechny suroviny důkladně spolu smícháme. Hotovou marinádou zalijeme připravená kuřata. Nádobu přiklopíme a necháme minimálně 10 hodin v lednici marinovat.

  • 3

    Gril potřeme olejem, zahřejeme na střední teplotu, kuřecí půlky položíme na gril a za občasného obracení pečeme přibližně 10-15 minut, aby kuře dostalo nahnědlou a křupavou kůži.

  • 4

    Upečené půlky rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu