Zálivka s roketou podle Ramsaye

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 5 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Roketa
  • 300 ml Olej olivový
  • 100 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 668 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 48.2 mg
  • Vláknina 566.3 mg
  • Vitamín A 566.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Roketu opláchneme ve vlažné vodě a osušíme. Ve vyšší nádobě nebo mixeru smícháme olivový olej s bílým vinným octem a roketou, osolíme mořskou solí, přidáme čerstvě umletý pepř. 30 vteřin mixujeme, potom přes hustou látku přecedíme.

  • 2

    Ihned po přípravě promícháme a použijeme, než roketa zčerná.

  • 3

    Zálivka má příjemnou peprnou chuť a je výborná na humra.

Komentáře k receptu