Zálivka s citronelou podle Ramsaye

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 ml Olej olivový
  • 100 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Citronela
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 665 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2.1 mg
  • Vláknina 66.3 mg
  • Vitamín A 66.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tři stébla citronely naklepeme tupou stranou nože nebo rozdrtíme. V rendlíku pak ušleháme olej s bílým vinným octem, přidáme citronelu a dáme zahřát na teplotu, kdy se tekutiny lze ještě dotýkat. Po odstavení necháme přikryté asi 12 hodin ustát, přes hustou látku přecedíme, mořskou solí osolíme, přidáme čerstvě mletý pepř a promícháme.

  • 2

    Hotovou zálivku přelijeme do skleněné dobře uzavíratelné nádoby, ve které vydrží ve spíži téměř neomezenou dobu, před použitím ji vždy řádně protřepeme.

  • 3

    Výborně se hodí k rybám, většině salátů a ke všemu, u čeho chceme mít thajskou chuť.

Komentáře k receptu