Debrecínský vepřový guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 200 g Párky Debrecínské
  • 750 g Vepřová plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 1 hrst Mouka pšeničná hladká
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1.5 dl Hovězí vývar základní
  • 5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 887 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 529 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 141.6 mg
  • Draslík 813 mg
  • Vláknina 3217.2 mg
  • Vitamín A 3217.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky, párky na kolečka. Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    Ve velké pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a na něm osmahneme cibuli posypanou mletou paprikou. Pak přidáme maso a za stálého míchání prudce opečeme ze všech stran. Když maso pustí šťávu, podlijeme je vývarem, opepříme, osolíme a necháme přikryté dusit. Po 15 minutách přidáme nakrájená rajčata, vše promícháme a pokračujeme v dušení. Během dušení občas promícháme a podle potřeby přiléváme vývar.

  • 3

    V menší druhé pánvi na zbylém oleji osmahneme mouku, rozředíme ji částí vývaru a když maso začíná měknout, přidáme ji k němu, směs promícháme a dál dusíme.

  • 4

    Slaninu v pánvi po mouce vyškvaříme, přidáme k ní kolečka párků, krátce osmažíme, přendáme k masu, promícháme a vše dusíme, dokud maso není zcela měkké.

Komentáře k receptu