Balkánské grilované kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Cukr třtinový
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 dl Ocet vinný
  • 2 dl Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 dl Olej dýňový
  • 4 dl Pyré rajčatové
  • 1 kg Kuřecí prsa
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 624 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 526 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 106.7 mg
  • Draslík 924.6 mg
  • Vláknina 375.7 mg
  • Vitamín A 375.7 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa nakrájíme na středně velké kousky a necháme je zatím stranou.

  • 2

    Omáčka: Rajčatové pyré dáme do kastrůlku, přilijeme ocet, dýňový olej, worcesterskou omáčku, pomerančovou šťávu, med a vše smícháme. Přidáme jemně nastrouhaný česnek, vsypeme cukr, vmícháme hořčici a ještě jednou suroviny zamícháme.

  • 3

    Kastrůlek se surovinami položíme na sporák. Na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme asi tak 10 minut. Hotovou omáčku udržujeme teplou.

  • 4

    Gril potřeme olejem, nahřejeme na střední teplotu. Na gril naskládáme připravené kousky masa, opečeme z každé strany 4 minuty. Předpečené kousky masa z grilu přeložíme do misky s připravenou omáčkou. Na gril položíme pečící papír, který vidličkou propícháme. Maso vybereme z omáčky, poskládáme blízko sebe na horký gril vyloženým papírem. V pečení pokračujeme ještě přibližně 40 minut. Každých 10 minut maso sundáme z grilu, namočíme do omáčky a vrátíme zpátky na gril.

  • 5

    Měkké a křupavé maso rozporcujeme na talíře, přelijeme teplou omáčkou, která nám zůstala a jídlo s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře k receptu