Jemný západočeský hovězí guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Hovězí maso přední
  • 2 ks Cibule
  • 1 hrst Mouka pšeničná hladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 dl Hovězí vývar základní
  • 5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 543 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 274 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 126.3 mg
  • Draslík 709.9 mg
  • Vláknina 1777.2 mg
  • Vitamín A 1777.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    Ve velké pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a na něm osmahneme cibuli posypanou mletou paprikou. Pak přidáme maso a za stálého míchání je prudce opečeme ze všech stran. Když maso pustí šťávu, podlijeme je vývarem, opepříme, osolíme a necháme přikryté dusit. Během dušení občas promícháme a podle potřeby přiléváme vývar.

  • 3

    V menší druhé pánvi na zbylém oleji osmahneme mouku, rozředíme ji částí vývaru a když maso začíná měknout, přidáme ji k němu a směs promícháme. Když je maso zcela měkké, vlijeme do pánve smetanu, vše důkladně promícháme a necháme ještě krátce převařit.

Komentáře k receptu