Glazovaná mrkev na rozmarýnu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 750 g Karotka
  • 20 g Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 119 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 604 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 10 mg
  • Draslík 432.9 mg
  • Vláknina 8381.7 mg
  • Vitamín A 8381.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vhodíme baby karotku a 9 minut povaříme. Vodu slijeme, mrkve propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Na velké pánvi rozehřejeme máslo, přidáme karotku a za stálého otáčení osmažíme na prudkém ohni dokud se mrkve neobalí máslovou glazurou. Vmícháme nasekaný rozmarýn, osolíme, opepříme a podáváme jako přílohu k masům.

Komentáře k receptu