Glazovaná mrkev s pikantní omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Kapary sterilované
  • 100 g Cukr krupice
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Petržel - nať
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Mrkev kořen
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 586 g
  • Sodík 2484 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 142 mg
  • Draslík 280.7 mg
  • Vláknina 19926.8 mg
  • Vitamín A 19926.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev s natí očistíme, omyjeme, nať zkrátíme asi na 1cm a v mírně osolené vodě vaříme cca 8minut. Poté scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Na suché pánvi roztavíme cukr a rozředíme ho asi 80ml vody a citronovou šťávou. Ve vzniklé tekutině mrkev prohřejeme.

  • 3

    Mezitím připravíme omáčku, uvaříme natvrdo vejce, oloupeme, nakrájíme na kostičky. Kapary najemno nasekáme, nakládané okurky a oloupanou šalotku nakrájíme na kostičky. Vše promícháme s hořčicí, zakysanou smetanou a nasekanou petrželkou. Dochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Mrkev přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu