Klasické bramboráky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 hrst Mouka pšeničná hladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 0.01 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 533 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 66.3 mg
  • Draslík 815.2 mg
  • Vláknina 9644.9 mg
  • Vitamín A 9644.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme se solí. Brambory oškrábeme, omyjeme a nastruháme na středně hruhém struhadle. Scedíme z nich vodu, přidáme mléko, mouku, vejce, prolisovaný česnek se solí, opepříme a dochutíme majoránkou. Vše dobře promícháme, těsto musí být polotuhé. Podle potřeby zředíme mlékem nebo zahustíme moukou.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, vlijeme na něj těsto a bramboráky po obou stranách pečeme dozlatova.

  • 3

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu