Pikantní lososí kostky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Fazolky mražené
  • 500 g Losos obecný
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 40 g Pórek
  • 200 g Tykev
  • 40 g Kopr čerstvý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Citrony
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 255 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 141 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 63.3 mg
  • Draslík 493.2 mg
  • Vláknina 3770.1 mg
  • Vitamín A 3770.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby očistíme, vykucháme, nakrájíme na kostky o velikosti 6 x 6 cm a důkladně omyjeme ve studené vodě. Osušíme je, osolíme.

  • 2

    V pánvi rozpálíme máslo a na něm zprudka opeče rybí kostky po obou stranách. Vybereme je z pánve, podle chuti posypeme chilli kořením a naskládáme je na máslem vymazaný plech. Přidáme fazolky, které polijeme vodou smíchanou s medem. Naskládáme na tenké plátky nakrájenou tykev, vše pokapeme vymačkanou citronovou šťávou a worcesterskou omáčkou. Posypeme jemně nastrouhaným česnekem, na kolečka nakrájeným pórkem a naplněný plech dáme do horké trouby, kde pečeme 25-30 minut.

  • 3

    Upečené lososí kostky porcujeme na talíře, přidáme tykev s fazolkami a jídlo podáváme. Před podáváním každou porci posypeme nasekaným koprem.

Komentáře k receptu