Zapečená klobása s bramborovou kaší

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hořčice
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 20 g Petržel - nať
  • 400 g Klobása debrecínská
  • 100 g Kečup ostrý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 974 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 642 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 47 mg
  • Draslík 1132.5 mg
  • Vláknina 16120 mg
  • Vitamín A 16120 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky, umyjeme a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Potom je scedíme a vyšleháme na hustou kaši. Zatím necháme stranou. Zapékací mísu vymažeme máslem.

  • 2

    Klobásy nařízneme na vrchní části. Naskládáme je do středu zapékací mísy. Každou naříznutou klobásu naplníme hořčici, kečupem, plátkem sýra a pokapeme vymačkanou citrónovou šťávou.

  • 3

    Bramborovou kaší naplníme cukrářský sáček a naaranžujeme kaši na okraje zapékací mísy. Vložíme do předehřáté trouby a klobásu s kaší pečeme 20 minut. Kaše musí mít zapečené vršky a klobása dobře upečená.

  • 4

    Hotové jídlo porcujeme na jednotlivé talíře, posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.

Komentáře k receptu