Srnčí ragú se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 80 g Cibule
  • 600 g Knedlík kynutý
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Mrkev kořen
  • 100 g Slanina vepřová
  • 1000 g Srnčí kýta
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 2 g Nové koření celé
  • 1 g Tymián sušený
  • 2 g Jalovec
  • 60 g Petržel kořen
  • 40 g Kečup
  • 100 ml Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 732 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 955 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 47.3 mg
  • Draslík 183.3 mg
  • Vláknina 5556 mg
  • Vitamín A 5556 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaněné maso z kýty nakrájíme na kostičky, slaninu bez kůže na nudličky, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, jalovec, nové koření a celý pepř v hmoždíři roztlučeme.

  • 2

    V hrnci rozškvaříme slaninu, přidáme máslo, kořenovou zeleninu, cibuli, zpěníme, přidáme maso, osolíme, okořeníme kořením z hmoždíře, přidáme tymián, podlijeme troškou vody a dusíme téměř doměkka. Posypeme moukou, přimícháme kečup, přilijeme červené víno a dodusíme. Jako příloha jsou vhodné knedlíky.

Komentáře k receptu