Vydatné závitky z hovězího masa
Suroviny
- 200 g Anglická slanina
 - 500 g Hovězí maso zadní
 - 50 ml Voda pitná
 - 4 kávová lžička Hořčice
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Okurky nakládané
 - 4 ks Párky Frankfurtské
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 6 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 - 2 polévková lžíce Mouka bezlepková
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 674 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 2577 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 256 mg
 - Draslík 254.4 mg
 - Vláknina 5806 mg
 - Vitamín A 5806 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce uvaříme natvrdo, vychladlé je oloupeme a rozpůlíme. Stroužky česneku nasekáme narobno. Cibuli najemno nakrájíme. Hovězí maso propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na větší plátky. Okurky rozkrojíme na poloviny a párky nakrájíme na menší kousky tak, aby nebyly delší než plátky masa.
 - 
                                2
Plátky masa mírně ochutíme solí a pepřem. Každý takto připravný plátek potřeme hořčicí a urovnáme na něj plátek slaniny, polovinu vejce, kousek sterilované okurky a kousek párku. Potom každý plátek zabalíme a zajistíme párátkem, kouslem špejle, nebo grilovací jehlou. Takto připravené závitky obalíme v bezlepové mouce.
 - 
                                3
Na rozpáleném oleji za stálého míchání necháme zesklovatět cibulku. Na orestovanou cibuli přidáme připravené závitky, které orestujeme ze všech stran. Po orestování závitky zalijme vodou, zaprášíme mletou paprikou a přisypeme nasekané stroužky česneku. Závitky za občasného obracení a podlévání dusíme doměkka.
 - 
                                4
Podáváme horké s vařenou rýží a zeleninovou oblohou.