Candát se zeleninou a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Candát obecný
  • 200 g Rajčata
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 50 ml Víno bílé
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Brambory vařené ve slupce
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 504 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 315 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 435.8 mg
  • Vláknina 5153.9 mg
  • Vitamín A 5153.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce candáta pokapeme citronovou šťávou, osolíme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi na oleji opečeme po obou stranách.

  • 2

    Na dno pekáče vymazaného olejem urovnáme plátky uvařených, oloupaných brambor a na ně položíme porce candáta.

  • 3

    Do pánve od opékání vsypeme oloupaná, na kousky nakrájená rajčata, očištěné, na plátky nakrájené žampiony a chvíli podusíme. Přidáme prolisovaný česnek, nasekanou petržel, osolíme, opepříme, okořeníme paprikou a podlijeme vínem. Krátce povaříme a směs nalijeme na porce candáta.

  • 4

    Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Chvíli před dopečením posypeme strouhankou a poklademe vločkami másla.

Komentáře k receptu