Candát pošírovaný se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Candát obecný
  • 0.5 kávová lžička Nové koření celé
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Sůl
  • 3 dl Víno bílé
  • 7 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 221 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 87 g
  • Sodík 174 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 547.8 mg
  • Vláknina 12165.8 mg
  • Vitamín A 12165.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu smícháme s vínem a přivedeme k varu. Celer, mrkev a pórek očistíme a pokrájíme na hrubší nudličky. Společně s bobkovým listem, vymačkanou šťávou z citronu a novým kořením přidáme do vody, osolíme a opepříme a zvolna cca 3 minuty povaříme.

  • 2

    Vložíme porce candáta a necháme zvolna 10-12 minut táhnout. Již nevaříme.

  • 3

    Poté maso a zeleninu vyjmeme z vývaru, rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu