Rybí filé smažené na kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 100 g Strouhanka
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kari koření
  • 1 kg Filé rybí
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 5 polévková lžíce Majonéza
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 560 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 383 mg
  • Bílkoviny 111 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 129.7 mg
  • Draslík 107.3 mg
  • Vláknina 1828.8 mg
  • Vitamín A 1828.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Majonézu, zakysanou smetanu a lžičku citronové šťávy smícháme v misce, osolíme, opepříme a podle chuti přidáme kari koření.

  • 2

    Kari koření rozmícháme s rozpuštěným máslem a také s olejem. Pažitku opláchneme, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Vejce v misce rozšleháme.

  • 3

    Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej s kari kořením, filé na něm prudce opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopečeme doměkka. Během pečení porce nejméně dvakrát obrátíme a vždy je při obracení potíráme máslem, ochuceným kari kořením.

  • 5

    Porce na talíři pokapeme citronovou šťávou a posypeme jemně nasekanou pažitkou. Podáváme s kari majonézou a bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.

Komentáře k receptu