Srnčí kýta s žampionovou omáčkou
Suroviny
- 600 g Brambory vařené
 - 160 g Cibule
 - 30 g Citrony
 - 40 g Kompot brusinkový
 - 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Slanina vepřová
 - 1000 g Srnčí kýta
 - 10 g Sůl
 - 150 g Žampiony čerstvé
 - 50 g Sádlo škvařené
 - 2 g Nové koření celé
 - 2 g Pepř černý celý
 - 40 g Kečup
 - 250 ml Víno červené
 - 500 ml Vývar z hovězích kostí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 592 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 1405 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 17.9 mg
 - Draslík 866.4 mg
 - Vláknina 6710.7 mg
 - Vitamín A 6710.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Srnčí kýtu bez kosti odblaníme, slaninu nakrájíme na klínky a srnčí maso slaninou prošpikujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky, citron na kolečka, brusinkový kompot scedíme.
 - 
                                2
V pekáčku rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, přiložíme srnčí maso, podlijeme vývarem, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením, přidáme kolečka citronu, kečup, červené víno, pekáček vložíme do trouby a maso pečeme doměkka.
 - 
                                3
Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme žampiony, brusinky, podlijeme vývarem a podusíme, dokud se mouka nerozvaří.
 - 
                                4
Porce masa upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme omáčkou z pekáčku.