Srnčí kýta na paprikách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené
  • 750 g Srnčí kýta
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Majoránka
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 3 g Kmín drcený
  • 250 g Paprika červená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1104 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 9.7 mg
  • Draslík 462.6 mg
  • Vláknina 7027.6 mg
  • Vitamín A 7027.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso ze srnčí kýty nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Červené papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme sádlo, přiložíme plátky masa, osmahneme z obou stran, přisypeme papriky, okmínujeme, posypeme majoránkou, zmírníme oheň a zvolna smažíme doměkka.

  • 3

    Plátky masa rozdělíme na talíře, doplníme paprikami z pánve a vařenými bramborami.

Komentáře k receptu