Orientální čočkové karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Čočka červená
  • 300 g Bulgur
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Salát ledový
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 3 stroužek Česnek
  • 5 dl Voda pitná
  • 0.06 dl Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka
  • 1 polévková lžíce Libeček
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Hera
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 615 kcal
  • Sacharidy 116 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 347 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 116 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1241 mg
  • Vláknina 51517.9 mg
  • Vitamín A 51517.9 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.1 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebereme a promyjeme čočku, dáme ji do hrnce s 5 dl vody a vaříme 15 minut. Voda by se měla vstřebat. Pak přidáme celozrnnou pšenici -bulgur a promícháme. Přidáme 0,5 lžičky soli a necháme asi 5 minut odstát, aby bulgur nabobtnal.

  • 2

    Očistíme a omyjeme jarní cibuli, obyčejnou cibuli a česnek. Omyjeme zelenou masitou papriku, rozpůlíme ji, odstraníme semínka a papriku nakrájíme na velmi malé kostičky. Cibule drobně pokrájíme, česnek prolisujeme. Omyjeme libeček, petrželku.

  • 3

    Přidáme Heru, cibule, česnek, pepř, majoránku, sladkou a pálivou papriku, kmín a trošku kečupu. Směs dobře promícháme, dochutíme solí a vytvoříme z ní malé karbanátky o průměru asi 6-7 cm.

  • 4

    Omyjeme hlávkový (ledový) salát, vodu setřepeme a okapaný salát rozložíme na talíře. Omyjeme rajčata, osušíme, pokrájíme na osminky, ochutíme je solí, bílým pepřem a rozložíme je k salátu.

  • 5

    V pánvi rozpálíme olej a karbanátky osmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 2-3 minuty z každé strany. Poté je vyjmeme z omastku a dáme okapat na papírovou utěrku.

  • 6

    Teplé karbanátky položíme na listy salátu a servírujeme.

Komentáře k receptu