Jelení medailonky s hříbkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 80 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Slanina vepřová
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 1 g Tymián sušený
  • 2 g Jalovec
  • 2 g Kmín drcený
  • 200 g Hříbky čerstvé
  • 7 g Podravka
  • 1000 g Jelení kýta
  • 20 g Kečup
  • 160 g Protlak rajčatový
  • 30 g Jíška hotová tmavá
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 5 ml Citronová šťáva
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 606 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 2006 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 153.8 mg
  • Draslík 1248.6 mg
  • Vláknina 6136.7 mg
  • Vitamín A 6136.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jelení kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, cibuli nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, slaninu nakrájíme na drobné kostičky, hříbky na plátky, česnek prolisujeme.

  • 2

    V hlubší pánvi rozehřejeme sádlo, máslo, přisypeme slaninu, osmahneme, přidáme cibuli s kořenovou zeleninou, zpěníme, přiložíme plátky masa a z obou stran je orestujeme. Podlijeme vývarem, okořeníme drceným jalovcem, tymiánem, kmínem a česnekem. Přidáme kečup, rajčatový protlak, plátky hříbků, zakápneme citronovou šťávou a podusíme.

  • 3

    Když je maso měkké, vyjmeme z pánve, šťávu zahustíme tmavou jíškou, dochutíme podravkou a ještě krátce podusíme.

  • 4

    Maso upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme omáčkou z pekáčku.

Komentáře k receptu