Medailonky z jelení kýty v černém pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 800 g Jelení kýta
  • 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 cl Slivovice
  • 1 polévková lžíce Jalovec
  • 1 polévková lžíce Pepř černý celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1050 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 838.3 mg
  • Vláknina 1512.5 mg
  • Vitamín A 1512.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, okořeníme drceným jalovcem a pepřem. Cibuli nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Maso osmažíme na másle, poté přidáme cibuli, vlijeme pálenku s pivem a zhruba pět minut dusíme. Maso osolíme až na závěr.

Komentáře k receptu