Bulgurové pikantní slané koláčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Rukola
  • 100 g Bulgur
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Chilli paprička
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 12 ks Rajčata Cherry
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Máta
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 139 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 128 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 626.5 mg
  • Vláknina 14202 mg
  • Vitamín A 14202 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bulgur dáme do hrnce, zalijeme 2.5-3 dl vody a přivedeme k varu. Po 5 minutách hrnec odstavíme z plotny, zakryjeme poklicí a necháme téměř hodinu odstát.

  • 2

    Očistíme jarní cibulku, česnek, kerblík a mátu citrónovou. Polovinu lístků z máty odložíme na ozdobu, ostatní s kerblíkem, cibulkou a česnekem drobně pokrájíme. Malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a posekáme nadrobno. Všechny ingredience dáme do mísy, přidáme nabobtnalý bulgur, vymačkaný z přebytečné vody, sójovou omáčku, sůl, pepř, mletý zázvor a vše dobře promícháme.

  • 3

    Omyjeme listy rukoly a Cherry rajčata (červená i žlutá). Talíře ozdobíme listy rukoly. Ze směsi vytvoříme v dlaních koláčky o průměru asi 8 cm. Poklademe je na listy salátu, doprostřed každého uděláme malý důlek. Do každého koláčku vložíme Cherry rajče a servírujeme.

Komentáře k receptu