Zavařenina malinová s citronovou meduňkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 42 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 0 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 38.7 mg
- Vláknina 3262.2 mg
- Vitamín A 3262.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Stonky citronové meduňky opláchneme a pořádně vytřepeme vodu a otrháme lístky. Přebrané a opláchnuté maliny, lístky citronové meduňky, citronovou šťávu a cukr asi 10 minut mixujeme buď tyčovým mixérem nebo v kuchyňském robotu. Ze zrníček malin se uvolní pektin. 
- 
                                2Rozmixovanou hmotu přemístíme do menšího hrnce, přisypeme 1/2 sáčku želírovacího prostředku bez cukru na poměr ovoce-cukr 3:1, přivedeme k varu na silném plameni za neustálého míchání a vaříme, (délka vaření se liší podle výrobce želírovacího prostředku, proto je nutné přečíst pokyny na obalu) až je želírovací zkouška v pořádku. 
- 
                                3Plníme ihned do sklenic vypláchnutých horkou vodou se šroubovacími uzávěry. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        