Voňavá vepřová pečeně na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Rozmarýn sušený
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Víno bílé
  • 1.2 kg Vepřová pečeně
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1030 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 331 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 216 mg
  • Draslík 1016.8 mg
  • Vláknina 8615 mg
  • Vitamín A 8615 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a prolisujeme, v misce ho smícháme se solí, rozmarýnem a olejem. Směsí potřeme ze všech stran maso, které ponecháme vcelku.

  • 2

    Maso vložíme do pekáče, přilijeme půl litru vody a 15 minut pečeme v troubě, předehřáté na 200 stupňů Celsia.

  • 3

    V době, kdy pečeme maso, oloupeme cibuli a rozkrájíme ji na čtvrtky. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.

  • 4

    Do pekáče po 15 minutách pečení vedle masa rozložíme nakrájenou cibuli a mrkev, maso posypeme kmínem a tymiánem a pečeme dalších 90 minut, až je měkké. Během pečení průběžně podléváme suchým bílým vínem.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.

Komentáře k receptu