Kančí maso dušené se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory pečené
  • 150 g Celer bulvový
  • 200 g Cibule
  • 400 g Cuketa
  • 20 g Hořčice
  • 100 g Mrkev kořen
  • 15 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 1 g Bobkový list
  • 2 g Nové koření celé
  • 1000 g Kančí kýta
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 5 g Paprika mletá pálivá
  • 150 g Petržel kořen
  • 300 ml Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 629 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 1038 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 12.9 mg
  • Draslík 1177.4 mg
  • Vláknina 25000 mg
  • Vitamín A 25000 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí maso odblaníme, nakrájíme na větší kousky, cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo, cukety bez jader krájíme na malé kostičky.

  • 2

    V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, osmahneme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, necháme rozpustit v tuku, podlijeme troškou vína, zakryjeme pokličkou, dusíme a podléváme, dokud nespotřebujeme všechno víno. Nyní maso osolíme, opepříme, okořeníme bobkovým listem, novým kořením, přidáme hořčici, zeleninu, podlijeme vodou a dodusíme. Hustotu šťávy regulujeme vodou, již nezahušťujeme moukou.

  • 3

    Maso se zeleninou rozdělíme na talíře a podáváme s pečeným bramborem.

Komentáře k receptu