Kančí maso dušené v pivě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 40 g Hořčice
  • 100 g Chléb celozrnný žitný
  • 480 g Knedlík kynutý
  • 250 g Slanina vepřová
  • 12 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 250 g Zelenina kořenová
  • 1 g Tymián sušený
  • 2 g Jalovec
  • 2 g Kmín drcený
  • 900 g Kančí kýta
  • 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 700 ml Hovězí vývar základní
  • 20 ml Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 782 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1546 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 54 mg
  • Draslík 264.3 mg
  • Vláknina 7661.3 mg
  • Vitamín A 7661.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaněné maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, slaninu bez kůže rozkrájíme na kostičky, kůrku tmavého chleba nastrouháme.

  • 2

    V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme slaninu s cibulí, osmahneme, přidáme kousky masa, orestujeme, zakápneme octem, osolíme, opepříme, přidáme drcený jalovec, tymián, kmín, podlijeme vývarem a dusíme, dokud se vývar zcela nevydusí. Nyní podlijeme černým pivem, přidáme hořčici, strouhanou zeleninu, zahustíme strouhanou kůrkou a dodusíme.

  • 3

    Pokrm upravíme na talíře a podáváme s houskovým knedlíkem.

Komentáře k receptu