Džem z čerstvých bezinek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 400 g Cukr krystal
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 kg Bezinky
  • 1 balení Petol
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 114 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 140.4 mg
  • Vláknina 7000 mg
  • Vitamín A 7000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bezinky omyjeme, odstraníme stopky, nasypeme do kastrolu a zalijeme vodou. Povaříme a poté vymačkáme v plátýnku. Můžeme také syrové dát do lisu na ovoce, kde je rozemeleme.

  • 2

    Šťávu svaříme na polovinu množství, přisypeme cukr a za občasného míchání vaříme dál, až je směs hustá jako med. Na závěr vmícháme petol a odstavíme.

  • 3

    Horký džem rozdělíme do malých skleniček, uzavřeme a uchováme na chladném a temném místě.

Komentáře k receptu