Džem z čerstvých jeřabin
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 545 kcal
- Sacharidy 136 g
- Tuky 0 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 136 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Zralé jeřabiny otrháme, očistíme, propláchneme vodou a nasypeme do kastrolu. Zalijeme vodou a rozvaříme doměkka. Poté prolisujeme a vzniklou kaši znovu povaříme. Přidáme cukr a dál vaříme do zhoustnutí. Mezitím stále mícháme. 
- 
                                2Horkou marmeládu ihned rozdělíme do skleniček, necháme vychladnout a uzavřeme. Uložíme na studeném a temném místě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        