Zapečená červená cibule

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Rozmarýn čerstvý
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 dl Balsamico ocet
  • 1 kg Cibule červená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 213 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 524 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 70 mg
  • Vláknina 10268.3 mg
  • Vitamín A 10268.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červené cibule oloupeme a odkrojíme vršky, aby byly vidět vrstvy. Na pekáči rozehřejeme olivový olej a máslo, vložíme cibule řezem dolů a zprudka opečeme 5 minut dozlatova. Posypeme rozmarýnem, osolíme, opepříme, pokapeme octem a pokryjeme alobalem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě 20 minut, potom sejmeme alobal, cibule odškrábneme, pokud se přichytily, otočíme a pečeme ještě 30 minut. Při pečení kontrolujeme, případně podlijeme trochou vody.

  • 2

    Upečené cibule přelijeme výpekem, ozdobíme nasekanou petrželkou a horké podáváme.

Komentáře k receptu