Zavařenina z angreštu s mátou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 40

Suroviny

  • 500 g Cukr želírovací
  • 250 ml Voda pitná
  • 6 ks Máta
  • 1.6 kg Angrešt
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 67 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 87.7 mg
  • Vláknina 3440.2 mg
  • Vitamín A 3440.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebraný a opláchnutý angrešt dáme do vody, přivedeme k varu a na slabém plameni vaříme asi 15 minut, až všechny angrešty popraskají.

  • 2

    Angrešt propasírujeme přes síto nebo na pasírovacím strojku a necháme vychladnout.

  • 3

    Snítky máty opláchneme a vytřepeme dosucha, otrháme a nadrobno nasekáme lístky. Vychladlé angreštové pyré smícháme s želírovacím cukrem 3plus1, přivedeme k varu a za neustálého míchání vaříme klokotem asi 4 minuty. Ke konci vaření přihodíme nasekanou mátu. Ještě horké plníme do sklenic a dobře uzavřeme.

Komentáře k receptu