Rychlý ruský boršč z ryby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Treska aljašská
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Okurky nakládané
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 4925 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 49.6 mg
  • Draslík 999.8 mg
  • Vláknina 11928 mg
  • Vitamín A 11928 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.9 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Okurky a omytá rajčata nakrájíme na tenké plátky. Tresku nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, osmažíme na něm nakrájenou cibuli, přilijeme rajčatový protlak a 5 minut za stálého míchání smažíme. Potom přidáme nakrájenou okurku a rajčata, rybu, bobkový list a vše zalijeme vývarem. Podle chuti přidáme citronovou šťávu, opepříme a osolíme, promícháme a vaříme 15 minut.

  • 3

    Podáváme posypané najemno nasekanými bylinkami se lžící zakysané smetany.

Komentáře k receptu