Ostré cuketové bramboráčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cuketa
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Okurka salátová
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl bylinková
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Česnek
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Cibule červená
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 0.44 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Majoránka čerstvá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 212 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 150 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 127.7 mg
  • Draslík 472.7 mg
  • Vláknina 6169.5 mg
  • Vitamín A 6169.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cuketu omyjeme, osušíme, nahrubo nastrouháme a dáme do mísy. Chilli papričky omyjeme, rozkrájíme, zbavíme semínek a nasekáme nadrobno. Očištěný česnek utřeme. Čerstvou majoránku omyjeme, vodu setřepeme, lístky odrhneme a přidáme k cuketě, ze které slijeme vodu. Přidáme chilli, česnek, mouku, sůl, pepř, smetanu, vejce a směs důkladně promícháme.

  • 2

    Omyjeme salátovou okurku hadovku s rajčaty a zeleninu nakrájíme na silnější kolečka. Očistíme červenou cibuli a také ji pokrájíme na kolečka.

  • 3

    V pánvi si rozpálíme olej. Cuketovou směs nabereme lžící, v pánvi vytvarujeme malé kulaté bramboráčky, které usmažíme dozlatova z každé strany. Horké dáme na talíře, ozdobíme je cibulí, plátky okurky s rajčaty, které ochutíme bylinkovou solí a ihned podáváme.

Komentáře k receptu