Cannelloni plněné hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Olej olivový
  • 400 g Olej olivový
  • 750 g Rajčata
  • 300 g Sýr Parmezán
  • 288 g Vejce slepičí
  • 30 g Sůl
  • 72 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Petržel - nať
  • 100 g Česnek
  • 750 g Hříbky čerstvé
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.4 kg Mouka pšeničná - Semolina
  • 0.96 kg Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1350 kcal
  • Sacharidy 111 g
  • Tuky 88 g
  • Sodík 4488 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 164.2 mg
  • Draslík 708.7 mg
  • Vláknina 7025 mg
  • Vitamín A 7025 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme těsto na domácí těstoviny pasta fresca Ambiente, rozválíme ho na tenké placky, které nakrájíme na obdélníky rozměru 8x15 cm. Uvaříme je ve slané vodě 5 minut a necháme odložené.

  • 2

    Čerstvé hříbky nakrájíme na kostičky, posekáme zelenou petrželku, oloupeme a na tenké plátky nakrájíme česnek, nastrouháme parmezán Parmegiano Reggiano, oloupeme a nadrtíme rajčata San Marzano. Na 1/2 olivového oleje opečeme hříbky s petrželkou a česnekem, osolíme, opepříme, poté slijeme tekutinu a dáme vychladnout. Do zchladlé směsi přilijeme smetanu, přidáme strouhaný parmezán, 1/2 rozdrcených rajčat a vše dobře smícháme jako náplň do cannelloni.

  • 3

    Na vychladlé obdélníky těsta navršíme od kratší strany náplň a stočíme z nich rolky - cannelloni. Rolky vyskládáme do olivovým olejem vymaštěného pekáče, posypeme strouhaným parmezánem a zbytkem rajčat a dáme na 10-12 minut péci do trouby předehřáté na 180°C.

  • 4

    Rolky rozdělíme na talíře a servírujeme pokapané olivovým olejem.

  • 6

    Těsto na domácí těstoviny – pasta fresca Ambiente [47088]:

  • 7

    Obě mouky, hladkou italskou a mouku semola (nahrubo mletá tvrdozrnná pšenice), smícháme dohromady a vytvoříme kopeček, do kterého uděláme důlek. Do důlku nalijeme vejce (nejlépe pasterovaná) a vše rukama důkladně promícháme. Je-li těsto příliš tuhé a nepoddajné, přidáme opatrně trošku vody. Těsto propracováváme rukama nejméně 30 minut, musí být hladké bez hrudek a nesmí se lepit. Hotové těsto zabalíme do fólie a dáme na 1 hodinu odpočívat do lednice.

  • 8

    Těsto vyválíme a vykrajujeme na požadované tvary (fettuccine, togliatelle apod.).

  • 9

    Těstoviny vaříme al dente ve vařící osolené vodě s olivovým olejem. Vodu musíme osolit tak, aby byla slaná jako konečný pokrm. Proto množství vody musí být vždy pětinásobkem množství těstovin. Čerstvé těstoviny nikdy po uvaření neproplachujeme vodou, ale ihned je zamícháme s omáčkou.

  • 10

    Správně uvařené těstoviny al dente mají uvnitř malou světlou tečku. Pokud je uvaříme moc, nepojmou do sebe chuť omáčky a budou rozměklé, pokud je uvaříme málo, budou se lepit na zuby.

Komentáře k receptu