Cannelloni plněné rajčatovou směsí s houbami a masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 220 g Houby čerstvé
  • 120 g Prosciutto sušené
  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 600 g Bešamel
  • 85 g Sýr Parmezán
  • 350 g Mleté kuřecí maso
  • 150 ml Víno Marsala
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 12 ks Cannelloni
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 0.01 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 689 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1418 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 104.4 mg
  • Draslík 856.7 mg
  • Vláknina 11965.8 mg
  • Vitamín A 11965.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si bešamelovou omáčku. V rendlíku zahříváme 600 ml mléka, 2 bobkové listy, 2 plátky cibule, 12 ks pepře, 2 špetky muškátového květu, sůl a pepř. Dbáme, aby se omáčka nevařila. Po 10 minutách zahřívání omáčku přecedíme. V jiném rendlíku restujeme na másle mouku, až zezlátne. Poté opatrně vmícháme mléčnou směs a vaříme, až směs zhoustne a je hladká. Omáčku osolíme a opepříme.

  • 2

    V hluboké silnostěnné pánvi na oleji při nízké teplotě restujeme lisovaný česnek, drobně posekanou cibuli a houby nakrájené na plátky. Po zhruba 10 minutách přidáme mleté maso, prosciutto a restujeme, až změní barvu. Poté vlijeme víno, rajčatový protlak, pokrájená rajčata i s nálevem, posekanou bazalku a zahříváme asi 5 minut. Poté směs opepříme, osolíme a pod poklicí vaříme na malém plameni. Po 1/2 hodině sejmeme poklici a za občasného míchání vaříme ještě 1/4 hodiny.

  • 3

    V mezičase v osolené vodě uvaříme cannelloni na skus, scedíme a usušíme. Zapékací mísu vymažeme máslem.

  • 4

    S pomocí lžičky plníme cannelloni masovou směsí a klademe do připravené mísy. Poté je přelijeme bešamelem, posypeme strouhaným parmezánem a pečeme v troubě předehřáté na 190°C asi 1/2 hodiny, dokud povrch nezezlátne. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu