Remuládová omáčka k rostbífu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Jogurt bílý
  • 500 g Majonéza
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Kečup
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 3 ks Šalotka
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1114 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 107 g
  • Sodík 1835 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 258.8 mg
  • Draslík 660.2 mg
  • Vláknina 2213.3 mg
  • Vitamín A 2213.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 15.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotky omyjeme a nasekáme najemno. Vajíčka uvaříme natvrdo, ochladíme pod studenou vodou, oloupeme a najemno nakrájíme. Petrželku omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno. Okurku nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    V míse důkladně promícháme majonézu, jogurt, mléko, kečup, hořčici, nakrájenou šalotku, petrželku a vajíčka, dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí.

  • 3

    Omáčku podáváme jako přílohu k studenému pečenému rostbífu. Můžeme podávat i se smaženými bramborami.

Komentáře k receptu