Zeleninový salát s chlebovými krutony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 6 krajíc Chléb konzumní
  • 1 kávová lžička Balsamico ocet
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 73 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 383.7 mg
  • Vláknina 3819.8 mg
  • Vitamín A 3819.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Starší chléb namočíme do vody, pak jej vymačkáme a natrháme na kousky. V pánvi rozehřejeme polovinu oleje a kousky chleba na něm prudce opečeme.

  • 2

    Celer omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Okurku a omytá rajčata nakrájíme nadrobno.

  • 3

    Připravenou zeleninu v míse smícháme s olivovým olejem a octem, opepříme a osolíme, pak přisypeme opečené kousky chleba a promícháme.

Komentáře k receptu