Panenka vepřová pečená na portském víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 600 g Vepřová panenka
  • 200 ml Víno portské
  • 6 ks Brambory
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 584 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 432 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 111 mg
  • Draslík 1433.5 mg
  • Vláknina 8002.8 mg
  • Vitamín A 8002.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové panenky lehce osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Vhodíme na pánev na máslo a čekáme, dokud se maso nezatáhne. Pak přemístíme maso do remosky a vlijeme do ní portské víno. Pečeme 30 minut v remosce.

  • 2

    Zatímco se maso peče, oškrábeme brambory a rozkrájíme je na čtvrtky. Zasypeme solí, nasekanými lístky tymiánu a promícháme s olejem. Vložíme je do trouby, aby se zapekly. V průběhu pečení brambory občas promícháme.

  • 3

    Krátce před koncem pečení, asi 5 minut, vložíme k masu v remosce žampiony pokrájené na kousky.

Komentáře k receptu