Vepřová panenka pečená na tymiánu se smetanovou omáčkou a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Hlíva ústřičná
  • 50 g Žampiony čerstvé
  • 600 g Vepřová panenka
  • 100 g Shiitake houby
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.02 dl Olej olivový
  • 2.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 dl Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 615 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 142.3 mg
  • Draslík 906.4 mg
  • Vláknina 1704.8 mg
  • Vitamín A 1704.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou panenku očistíme, odstraníme blanky a maso rozdělíme na porce. Z obou stran osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej a panenku na něm po obou stranách orestujeme. Přemístíme do zapékací mísy, přidáme tymián a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme cca 12-14 minut.

  • 2

    Mezitím do pánve kápneme olej a osmahneme na něm pokrájené houby. Ochutíme solí a pepřem a přemístíme na vyhřátý talíř. Připravíme omáčku. Do stejné pánve vlijeme vývar, povaříme, přilijeme smetanu a znovu krátce povaříme. Vmícháme prolisovaný česnek, zlehka osolíme a opepříme.

  • 3

    Každou porci masa překrojíme, rozdělíme na talíře, doplníme houbami a smetanovou omáčkou. Můžeme dozdobit petrželkou a loupanými rajčaty a ihned podáváme.

Komentáře k receptu