Divoká kachna pečená na celeru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 502 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 1252 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 171 mg
 - Draslík 1167.3 mg
 - Vláknina 8091.3 mg
 - Vitamín A 8091.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Polovinu slaniny nakrájíme na klínky, polovinu na kostičky, jablko oloupeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřinec, mrkev s petrželí nastrouháme nahrubo, celer nastrouháme zvlášť.
 - 
                                2
Očištěnou a vykuchanou divokou kachnu nasolíme, vnitřek vyplníme jablkem, zašijeme, kachnu prošpikujeme klínky slaniny.
 - 
                                3
Do pekáčku nasypeme kostičky slaniny, rozškvaříme, přisypeme mrkev s petrželí a polovinou celeru, na zeleniový základ položíme kachnu, zasypeme zbytkem celeru, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a podlijeme vínem. Pekáček dáme do trouby a maso pečeme doměkka. V průběhu pečení podle potřeby podléváme vodou.
 - 
                                4
Upečenou kachnu naporcujeme, porce upravíme na talíře, doplníme zeleninou z pekáčku a vařeným bramborem.