Divoká kachna pečená s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 600 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 4 ks Jalovec
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 ks Kachna divoká
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 282 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 392 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 17.2 mg
  • Draslík 292.5 mg
  • Vláknina 7387.9 mg
  • Vitamín A 7387.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachnu řádně očistíme, omyjeme, osušíme a potřeme vně i uvnitř solí a pepřem. Prsa a stehna prošpikujeme klínky z poloviny slaniny. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a v ohnivzdorném pekáči škvaříme spolu s drobně pokrájenou cibulí. Do vnitřku kachny vložíme neoloupaná jablka bez jádřinců a oloupaný pomeranč rozdělený na dílky. Otvor uzavřeme jehlami.

  • 2

    Na základ položíme kachnu, přidáme zbylé koření, podlijeme a v troubě pod poklicí dusíme. Během dušení kachnu poléváme výpekem a podle potřeby podlijeme horkou vodou. Opět poléváme výpekem, a je-li třeba, podlijeme horkou vodou.

  • 3

    Upečenou kachnu vyjmeme z pekáče, naporcujeme a držíme na teple.

  • 4

    Na sporáku šťávu zredukujeme, zaprášíme moukou, promícháme a smažíme. Poté vlijeme horkou vodu, řádně prošleháme a za stálého míchání dobře provaříme.

Komentáře k receptu