Broskvový džem ochucený rumem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 2 kg Broskve
  • 1.4 kg Cukr krystal
  • 4 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 106 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 255.2 mg
  • Vláknina 4000 mg
  • Vitamín A 4000 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralé broskve omyjeme, rozkrojíme, odstraníme pecky a vložíme do hrnce. Zvolna podusíme doměkka. Poté prolisujeme, znovu povaříme, přisypeme cukr a za stálého míchání dál vaříme do zhoustnutí.

  • 2

    Přilijeme rum dle chuti, promícháme a rozdělíme do skleniček. Po vychladnutí zavíčkujeme a uchováme na studeném a temném místě.

Komentáře k receptu