Jednoduchý broskvový kompot
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 407 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 1 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 104 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 571.5 mg
- Vláknina 9000 mg
- Vitamín A 9000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.8 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Použijeme zralé, ale tvrdé broskve. Spaříme je vroucí vodou, oloupeme a rozdělíme do sklenic i s peckami. 
- 
                                2Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a po vychladnutí nálevem zalijeme broskve. Důkladně uzavřeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme 25 minut při teplotě 85°C. Necháme vychladnout, vyjmeme a odložíme na studené a temné místo. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        