Čerstvé kořeněné brusinky naložené ve víně
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 360 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 0 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 50.6 mg
- Vláknina 5983 mg
- Vitamín A 5983 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Brusinky přebereme, očistíme a důkladně propláchneme vodou. Poté je rozdělíme do sklenic střídavě s vrstvou cukru. Do každé skleničky přidáme kousek skořice, hřebíček a 1 kolečko citronu. Zalijeme vínem a zavíčkujeme. 
- 
                                2Vložíme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme při teplotě 85°C po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a studeném místě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        