Salát z čekanky a celeru
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 197 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 17 g
- Sodík 130 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 303.5 mg
- Vláknina 9039.5 mg
- Vitamín A 9039.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 5.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Čekanku i celer omyjeme a necháme okapat. Čekanku rozpůlíme a pak ještě příčně rozkrojíme. Celer nakrájíme na tenké plátky. 
- 
                                2V misce smícháme citronovu šťávu, ocet a olej, dochutíme pepřem a solí a smícháme s čekankou a celerem. 
- 
                                3Mandle spaříme, oloupeme, nahrubo nasekáme a prudce osmahneme v malé pánvi bez oleje. 
- 
                                4Salát rozdělíme na talíře, posypeme opraženými kousky mandlí a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        