Kvašené víno z brusinek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 1 ks Skořice celá
  • 1 ks Hřebíček
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1 kg Brusinky
  • 1.5 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 512 kcal
  • Sacharidy 130 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 102 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 13.9 mg
  • Vláknina 2854.8 mg
  • Vitamín A 2854.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brusinky přebereme, očistíme, propláchneme vlažnou vodou a nasypeme do pětilitrové sklenice. Cukr rozmícháme ve vodě, přidáme skořici a hřebíček, povaříme. Nálevem zalijeme brusinky, sklenici uzavřeme celofánem, převážeme, uděláme do něj malé dírky a na teplém místě necháme kvasit.

  • 2

    Hotové víno stáčíme do demižonu a necháme odstát. Rozdělíme do lahví, uložíme na chladném a temném místě.

Komentáře k receptu