Kvašené víno z černého rybízu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 800 g Cukr krystal
  • 3 l Rybíz černý
  • 2.75 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 249 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 483.8 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 271.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralý rybíz otrháme ze stopek, přebereme, propláchneme a prolisujeme. Vzniklou šťávu rozředíme vlažnou vodou, přidáme cukr, promícháme a necháme ho rozpustit.

  • 2

    Přelijeme do demižonu, vložíme kvasnou trubičku a odložíme na teplé místo. Jakmile začné víno kvasit, přemístíme do chladné místnosti a necháme zcela vykvasit. Poté počkáme dalších několik dnů. Po odstátí stáčíme gumovou hadičkou do čistého demižonu.

  • 3

    Po úplném vyčištění stáčíme do připravených lahví, zavíčkujeme a uložíme na temném a chladném místě.

Komentáře k receptu