Kompot z hroznového vína s citronem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
 - Sacharidy 130 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 11 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 130 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 589 mg
 - Vláknina 6340 mg
 - Vitamín A 6340 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrozny důkladně propláchneme, otrháme, odstraníme stopky, bobule rozdělíme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Poté roztokem zalijeme ovoce.
 - 
                                2
Do každé sklenice přidáme kolečko citronu a zavíčkujeme. Naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce, při teplotě 80 °C sterilujeme 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na tmavém, suchém místě.