Kompot z hroznového vína v medovém nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 677 kcal
 - Sacharidy 178 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 13 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 178 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 654.2 mg
 - Vláknina 6277.2 mg
 - Vitamín A 6277.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zralé hrozno důkladně omyjeme, otrháme bobule, odstraníme stopky a rozdělíme do sklenic. Med rozmícháme s octem, přidáme skořici, hřebíček a povaříme. Mezitím sbíráme pěnu, která se vytvoří na povrchu. Hroznové víno přelijeme horkým nálevem.
 - 
                                2
Sklenice ihned zavíčkujeme a necháme vychladnout zabalené v dece.